Willem de Zwijger college, Papendrecht (ZH)

0
(0)

EXCELLENTIETRAJECT

Voor (hoog- en meer) begaafde leerlingen op het Willem de Zwijger College

Ben jij op zoek naar uitdaging?

  • Ben jij een creatieve denker met een brede algemene belangstelling?
  • En heb je een goed stel hersens? 
  • Dan is het excellentietraject misschien iets voor jou!

Wat houdt het in?

Je volgt twee (flex)uren per week het excellentietraject. Je maakt aan het begin van het schooljaar een keuze uit:

  • het volgen van uitdagende individuele modules: onderwerpen variëren van psychologie, sterrenkunde, wiskundige problemen of het maken van een eigen taal.
  • een wetenschappelijk jaartraject in samenwerking met de Erasmus Universiteit, het Erasmus Science Programme. Hierbij starten en eindigen we op de universiteit en zet je je eigen wetenschappelijke onderzoek op. Een student-docent geeft een aantal colleges gedurende het jaar, over thema’s zoals neurowetenschappen.

GEPERSONALISEERD LEREN

Onderwijs in de maatwerkklas

Wat je moet leren staat vast, maar ‘hoe’ en ‘wanneer’ je leert mag je steeds meer zelf bepalen. 
Hierin begeleiden we de leerlingen en starten we vanuit een veilige route. Om het plannen van het (huis)werk en het kiezen van de juiste leerstrategie te begeleiden, krijgt iedere leerling een persoonlijke coach toegewezen. Deze coach is het aanspreekpunt voor jou en je ouder(s)/verzorger(s). Op deze manier bieden we in ons onderwijs veel structuur en sturing.

FLEXUREN

De Willem Gaat op Maat!

Flexuren

Je rooster bestaat uit een aantal vastgestelde lessen, daarnaast zijn er flexuren. In een flexuur kies jij wat aansluit bij wat je nodig hebt en past bij de verdere ontwikkeling van je talenten. Heb je extra uitleg nodig voor een moeilijk vak, wil je huiswerk maken of een extra activiteit doen? Dat kan!

Je schrijft jezelf in voor 4 flexuren per week. Je coach helpt je om goede keuzes te maken. Je kan op school onder begeleiding je geplande werk maken zodat je thuis minder werk te doen hebt.

BÈTA CHALLENGE PROGRAMMA

Ben je van nature nieuwsgierig en naast het leren van theorie ook graag praktisch bezig? 

Dan is het Bèta Challenge Programma (BCP) echt iets voor jou!  

Het vak Technologie & Toepassing maakt deel uit van het BCP

Bij T&T leer je om de theoretische kennis en algemene vaardigheden uit de andere schoolvakken toe te passen in een opdracht. Dit doe je vaak samen met andere leerlingen door bijvoorbeeld onderzoek te doen of een ontwerp te maken. De uitkomsten en oplossingen presenteer je vervolgens aan de opdrachtgever/het bedrijf. Je werkt dus het hele jaar aan levensechte opdrachten van bedrijven en instellingen (bijvoorbeeld een ziekenhuis, gemeente, winkel- of bouwbedrijf).

Naast bedrijven en instellingen kom je ook in contact met diverse vervolg-opleidingen en beroepen. Zo kun je voor jezelf uitvinden: wat vind ik leuk, waar ben ik goed in en wat kan ik daar later mee? 

Programma 1e t/m 4e leerjaar

Je start in de onderbouw al met het BCP programma. Je bezoekt diverse bedrijven en voert in groepjes kleine opdrachten uit op het gebied van technologie in verschillende beroeps- sectoren. Zoals eerder aangegeven, presenteer je de uitkomsten aan het bedrijf. Je noteert je uitgevoerde opdrachten en ervaringen in je eigen portfolio. 

In de bovenbouw doe je uiteindelijk examen in het vak T&T. De docent kijkt hierbij vooral naar de ontwikkeling van jouw vaardigheden en competenties zoals samenwerken, onderzoeken, analyseren en presenteren. Je voert onder andere een eigen projectopdracht uit die aansluit bij jouw kwaliteiten en interesses. Aan het einde van het schooljaar presenteer je aan de hand van jouw portfolio wat je hebt geleerd en kun je aangeven waarop je keuze voor een vervolgopleiding is gebaseerd. 

Kortom: BCP is een programma voor nieuwsgierige doeners!

WILLEM JUNIOR ACADEMIE

Iedereen kan meedoen

Als leerling van het Willem de Zwijger College kan je naast de gewone lessen ook meedoen aan de ‘Willem Junior Academie’. Het leerjaar of niveau maakt hier niet uit, iedereen kan meedoen! 

Tijdens de flexuren worden lessen gegeven in de vorm van modules. De modules bestaan gemiddeld uit zes lessen die lopen van vakantie tot vakantie. Denk hierbij aan sportieve, creatieve en technische modules, dat verschilt per schooljaar. Ontdek jij jouw nieuwe passie?  

Vaste modules tijdens het hele schooljaar: 

  • Sportklas
  • Debat
  • Muziekacademie
  • Dansgroep Golden Army
  • Cambridge Engels

Je hebt ook de kans om andere toffe modules te volgen zoals 3D tekenen, Arduino, Italiaans op vakantie, een reanimatiecursus en nog veel meer. 

Contactgegevens

Van der Palmstraat 2

3351 HA

Papendrecht

Nederland

078 – 6417970

Heb jij al ervaring met deze school?

Registreer of log in en deel je mening en ervaringen door op het aantal sterren te klikken en een reactie achter te laten.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

0 reacties

Een reactie versturen

Wil je helpen om het bestand van Hulp bij Hoogbegaafdheid uit te breiden?
Klik hieronder op de knop om zelf iets toe te voegen.